Recenze NaFirmy.cz – Peer-to-business platforma

Tvůrci Zonky v březnu 2021 spustili p2b půjčky firmám NaFirmy.cz, kde lidé půjčují firmám a OSVČ. Podívejme se, jak peer-to-business půjčky fungují z hlediska podnikatelského i investorského.

Peer-to-business půjčky firmám na firmy.cz

Na český trh vstoupila nová platforma, která umožňuje malým a středním společnostem i OSVČ žádat o nebankovní půjčky NaFirmy.cz. Podnikatelé mohou přijít k úvěrům, které jsou při současném zpomalení ekonomiky v mnoha případech klíčové pro přežití i další fungování. Investoři mohou dosáhnout lepšího zúročení peněz než na bankovním účtu a současně svými prostředky navíc pomohou jiným.

Systém Peer-to-business – p2b

Model půjčování peer-to-businessp2b propojuje investory s podnikatelskými subjekty. Vztah je podobný peer-to-peer, jehož účastníci jsou na stejné úrovni. Na p2p tržišti burzy Binance obchodují klienti mezi sebou a burza slouží jako zprostředkovatel nabídky a poptávky. Peer-to-business je součástí sdílené ekonomiky, která razí přesvědčení, že je lepší mít k věci přístup než ji vlastnit.

Schválení půjčky

V případě schválení žádosti je daná půjčka na tržišti předložena investorům z řad veřejnosti, kteří se rozhodnou, kam vloží své prostředky. Veškerá komunikace a transakce probíhají online. Zaregistrovat se mohou lidé starší 18 let, potřeba jsou 2 doklady pro ověření totožnosti. Služba NaFirmy.cz zprostředkovává platformu pro p2b půjčování a určuje skóring, od kterého se následně odvíjí výše úroku.

Lidé půjčují firmám

Slogan lidé půjčují firmám zcela vystihuje podstatu peer-to-business půjček, stejně jako motto lidé půjčují lidem, pod kterým na českém trhu funguje služba Zonky. Od svého vzniku v roce 2014 Zonky skrze p2p půjčky zprostředkovalo více než 14,5 miliard korun. Zonky pro firmu Home Credit spustila pražská společnost Creative Dock, která stojí i za NaFirmy.

P2b NaFirmy.cz

P2b NaFirmy.cz je vlastní projekt společnosti Creative Dock a vznikl bez investorské podpory v březnu 2021. Již na jaře 2020 firma Creative Dock založila iniciativu Firmy sobě, která propojovala podnikatele a společnosti z celé České republiky. Prvně půjčovala NaFirmy.cz jen podnikatelským firmám, dnes poskytují i úvěry pro OSVČ.

Půjčka pro začínající podnikatele

Díky unikátnímu inteligentnímu skóringovému modelu může portál NaFirmy.cz nabídnout úvěry i těm, kteří složitým a přísným schvalovacím procesem u klasických bank a nebankovních společností neprojdou. NaFirmy.cz ne posuzují jen účetní výkazy, ale důraz je kladen i na nefinanční parametry a budoucnost klienta.

Výše půjček a úroky

Právnické osoby typu s.r.o. nebo a.s. i OSVČ, co chtějí investovat do rozvoje nebo pomoci s provozním financováním mohou žádat o úvěry od 100 000 Kč do 2 milionů Kč při době splácení 6 až 60 měsíců. P2b nebankovní půjčka může pomoci e-shopům a specializovaným obchodům, malým penzionům i restauracím. Posouzení žádosti je zdarma, a při vyplacení půjčky NaFirmy.cz z částky strhne 3% poplatek. Úrok se pohybuje od 2,89 % p.a., podle míry rizika. Předčasné splacení je zdarma.

Záchranný program NaFirmy.cz

Pokud někdo skóringovým modelem neprojde, může vstoupit do záchranného programu NaFirmy.cz, který firmám pomůže nastavit podnikání tak, aby byla jejich další žádost o půjčku úspěšnější. Zda máte šanci, zjistěte na srovnání půjček.

P2B půjčky nafirmy.cz – recenze a zkušenosti

Investice do půjček přes NaFirmy.cz je snadná, přehledná, intuitivní, dává možnost volným kapitálem přispět k rozvoji českých projektů a zhodnotit ho lépe než na běžném účtu v bance. Každý měsíc na účet přijde splátka včetně úroku. Investovat lze od 1 000 Kč. Rizika minimalizuje skóringový systém a záruka formou směnky.

Investor platí poplatek z inkasovaných úroků, podle ratingu projektu AAA až C asi 0,39 % až 2,59 % p.a., který se měsíčně strhává z realizovaných zisků. P2b půjčky jsou z velké části postaveny na principu solidarity, vize je sympatická, i když nelze čekat závratné zhodnocení vkladu. Pro podnikatele je ale záchranným kruhem. Podívejte se na recenze nebankovních půjček a přečtěte si zkušenosti uživatelů.

Autor příspěvku: Pavla Růžičková

Zajímá mě ekologie, příroda, zdravý životní styl, fitness, bydlení i zahrada, ale i ekonomika, osobní rozvoj a všechny zajímavé projekty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *